KARS / MERKEZ - Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu

15.Uluslararası MEB Robot Yarışması

Uluslararası MEB Robot Yarışması, 2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bu yı l 15'incisi Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde 08 - 11 Mart 202 3 tarihlerinde yapılacaktır. Endüstriyel Robot Kol,i İz Çizgleyen ( Temel Seviye), Çizgi İzleyen ( İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Ta sarla - Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası , Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Serbest Proje ve Temalı kategorilerine ek olarak bu yıl ilk defa Su Altı Aracı (ROV) ve Otonom Araç kategorileri de eklenerek 1 4 (on dört ) kategoride gerçekleştirilecektir.

Ortaokul ve dengi okul öğrencileri, sadece  Çizgleyen ( Temel Seviye) ve Tozkoparan Robot (Temel Seviye) kategorilerinde yapılacak yarışmalara başvurabilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve kategori ayrıntıları için http://robot.meb.gov.tr/ adresinini ziyaret edebilirsiniz.

Yayın: 24.11.2022 - Güncelleme: 24.11.2022 11:45 - Görüntülenme: 317